AskFibank

Fibank 3004

Вярваме, че двустранната комуникация с нашите клиенти е най-важна, тъй като тя най-добре илюстрира дали постигаме своите цели. Една от тях е Вие да оставате удовлетворени от продуктите и услугите, които ползвате, от обслужване и от предоставената възможност открито да получавате допълнителна информация. Екипът на Fibank ползва редица канали, чрез които се допитваме до мнението Ви, изслушваме Ви, отговаряме на въпросите Ви, получаваме изключително важна конструктивна критика.

На тази страница можете да задавате своите въпроси, а ние се стараем да отговаряме бързо и точно.

Коментари

 1. Здравейте г-н Шолев, Изказваме благодарност за Вашия коментар и публикуваната конструктивна критика. Съгласяваме се с мнението Ви и искаме да изтъкнем, че целта на корпоративния блог на ПИБ АД е да води открит диалог с клиентите и да работи/публикува в тяхна полза. При дискусия между клиенти, бихме желали това да става в рамките на добрия тон и при въможност да се публикуват коментари от съвместна полза. Ако все пак нашите клиенти се нуждаят от поле за изява, има добре известни форуми създадени с тази цел. Нашата цел е да си помагаме като партньори! Поздрави, Екип на ПИБ

 2. Искам само да ви попитам дали това е блог на сериозна финансова институция или поле за лични изяви? Клиентите не ги интересува , кой колко “велик” клиент на банката е , колко чужденци е довел, колко банки в чужбина е посетил , коя служителка му се е усмихнала и коя не. Все пак става въпрас за банка!!!!! Струва ми се, че тук трябва да се обсъждат доста по-сериозни теми, които и без това заливат целия финансов свят. Песимистичните новини, които идват отвсякъде, и които уж не засягат финансовата стабилност в България са доста по-сериозна тема за разговор. Но блогът започва да прилича на обикновен форум за изява на принципно недоволни от живота хора.
  Иначе банката е № 1. Ползвам голяма част от услугите й. Ползвам я и за инвестиционен посредник. До сега проблеми не съм имал. Радвам се, че все още имаме една изцяло българска банка.
  Само още едно уточнение – няма да вляза в полемики с никой! Под нивото ми е да отговарям на злобни коментари!!!

  Не позволявайте нивото на блога да навреди на иначе добрия ви имидж!


  Шолев

 3. Здравейте,

  Първо искам да поздравя ПИБ за нивото на услугите и широкия набор от продукти, които ни предлага. Клиент съм от няколко години. Възползвам се от дебитните и кредитните карти на банката /най-добрите от предлаганите в България/, някои от другите услуги, и съм изключително доволна. Посещавала съм почти всички клонове в София и голяма част от тези в другите градове /включително и в Пловдив/. Служителите в клоновете винаги са отзивчиви и не е имало случай на несвършена работа от тяхна страна. Наистина не съм обръщала внимание на дължината на маникюра на служителките, на това дали са с изрусени или потъмнени коси, защото определено не смятам, че това е най-важното. Хората, които се впечатляват от подобни детайли, явно са отишли в банката не само, за да свършат работа. Често пътувам в чужбина и искам да Ви уверя, че корпоративен имидж се гради и с фирмено облекло. Но там хората отдавна са надрасли подобни предразсъдъци и подобен род дискусии изобщо не съществуват. В някои от държавите /напр. Германия /, за консултация с банков служител трябва да си резервираш час предварително, а след това да заплатиш за съветването - таксата понякога е доста висока. Следя блога почти от самото му създаване и смятам, че идеята за него е чудесна. Обратната връзка с клиентите е много важна и Вие, както винаги, сте новатори. Това “побългаряване” на нещата обаче, и липсата на дискусии относно реални проблеми и казуси /тук се обсъждат основно външността на служителите, фирменото им облекло и др. / ме провокират да се включа. На тези хора, за които това явно е от голямо значение, искам да им припомня, че работата с определена банка е въпрос на ЛИЧЕН ИЗБОР . От опит мога да ги уверя, че ще намерят банки, в коите служителите ще ги посрещнат с плетени пуловери, по дънки и с тениски с къс ръкав.

  Работила съм с няколко други банки в България, но определоно ПИБ ще остане моята банка.

  Поздравявам Ви отново и Ви пожелавам много успехи!

  Лина Вучкова

 4. Здравейте!
  Изцяло подкрепям мнението на г-н Тодор Колев за служителите в клон НДК, Аз лично просто започнах да ходя в клона на Георги Софийски, макар че е на малко по неудобно за мен място. Но поне засега девойките са доста отзивчиви и любезни.

 5. @ ПЕПИТА СТАНЧЕВА

  Уважаема госпожо,

  Прекрасно е, че във вашата практика не сте се натъквали на подобни проблеми. Но не сте Вие човекът, която да преценява дали моите "обвинения" са справедливи или не. Не знам с какво се занимавате, нито с какво се занимават клиентите Ви, но каквото и да е то, не мисля, че имате право да отричате твърденията ми. А това, че клиентите Ви - чужденци са много доволни от нещо изобщо не означава, че всички по света трябва да бъдат доволни от същото нещо. Аз съм клиент на ПИБ не по-малко от Вас и чужденците Ви и имам не по-малко право да съм доволен или не.

  Ако Вие самата се считате за много добра счетоводителка, това не Ви дава право да изказвате съмнения към професионалните качества на Ваши колеги, които дори не познавате.

  Поздрави,

  Тодор Колев

 6. Здравейте,
  Прочетох коментара на г-н Колев и съм учудена от твърденията му. Не само нашата фирма, но и много от нашите клиенти се насочиха и използват предимно услугите на клон НДК заради усмихнатите лица на служителите Ви, търпението, коректността и професионализма. До сега нямаме случай на неподредени или липсващи парагони на нито един наш клиент. Що се отнася до разпечатките от дата до дата от компютъра естесвено е те да нямат номера и, ако счетоводителят на Г-н Колев не може да се ориентира в историята на сметката, то може би е врама да го смени. Поздравявам Ви за екипа, който имате в този офис - те са и възпитани, и интелигентни, и коректни. Много от клиентите ни - чужденци, също предпичетат този клон, тъй като са имали проблеми със служители в други клонове. Знам, че всяко мнение е важно за Вас, но това обвинение за парагоните е несправедливо точно към служителите от този офис
  С уважение: Пепита Станчева

 7. Добър ден,

  благодаря за обърнатото ми внимание. Искам само да кажа, че го написах с цел подобряване на качеството на Вашата банка и много се радвам, че ми беше отговорено в такъв кратък срок.

  С Уважение
  Николай киров

 8. Здравейте отново. Благодаря за отговора.
  По мое мнение е много неприятно, когато детайли като гореспоменатите развалят като цяло доброто впечатление от работата на банката. Аз лично се чувствам отговорен за качеството на услугите на ПИБ, тъй като съм препоръчал банката на редица свои приятели и партньори, които са имали колебания чии услуги да ползват. Радвам се, че взимате под внимание конкретните коментари и сигнали, които получавате тук, обратната връзка с клиента наистина е ключов фактор за високото качество на предлаганите услуги.
  Пожелавам ви успех!

 9. Здравейте г-н Колев, Благодарим за констатацията и за това, че сте наш лоялен клиент и активен участник в блога на ПИБ. След Вашата публикация, обслужването и точното осигуряване на парагони за юридически лица в конкретния офис бяха обсъдени от директорите на съответните звена. Уверяваме Ви, че взимаме под внимание Вашата констатация и ще предприемем нужните мерки, а на служителите в офиса ще бъде обърнато специално внимание. Надяваме се, че ще продължим ползотворно съвместно партньорство занапред. Поздрави, Екип на ПИБ

 10. Здравейте г-н Киров, Моля да приемете нашите извинения за възникналата неприятна ситуация. Съгласни сме, че случаят е крайно неприемлив и от името на мениджмънта на ПИБ официално се извиняваме. Директор на дирекция „Организация и контрол на клиентското обслужване” е лично уведомен за случая. Уверяваме Ви, че нужните мерки са взети под сериозно внимание. В никакъв случай това не е практика на Първа инвестиционна банка, така че сме сигурни че няма да срещнете това отношение отново. Надяваме се за съвместно ползотворно партньорство занапред. Поздрави, Ръководство на ПИБ АД

Коментирай