AskFibank

Fibank 3007

Вярваме, че двустранната комуникация с нашите клиенти е най-важна, тъй като тя най-добре илюстрира дали постигаме своите цели. Една от тях е Вие да оставате удовлетворени от продуктите и услугите, които ползвате, от обслужване и от предоставената възможност открито да получавате допълнителна информация. Екипът на Fibank ползва редица канали, чрез които се допитваме до мнението Ви, изслушваме Ви, отговаряме на въпросите Ви, получаваме изключително важна конструктивна критика.

На тази страница можете да задавате своите въпроси, а ние се стараем да отговаряме бързо и точно.

Коментари

  1. Здравейте,

    Напълно подкрепям изказването на госпожа Михайлова. За мен ПИБ е банката, която предлага най-адекватно обслужване, висок професионализъм от страна на служителите и (поне според мен) банкови продукти на едни от наи-добрите условия за клиентa. Виждам, че някои от изказванията в този блог започват да придобиват личностен характер...Извинете, но един банков блог е място за градивна критика, а не поле за лични изяви! Това просто е нелепо!

    Поздрави,
    Лина Вучкова

  2. Здравейте,
    без излишни словоизлияния и псевдо - професионализъм на база лични нападки ,ще напиша нещо като редовен клиент на Вашата банка. И то e; аз съм много доволна от клон НДК, конкретно от служителките от фронт офис.
    С уважение,
    М.Михайлова

  3. Здравейте,
    използвам услугите на ПИБ от доста време,както като корпоративен клиент,така и като физическо лице.През изминалата година ми се наложи да оспоря плащане от кредитна карта DINERS CLUB First Lady.Имам две карти на Дайнърс клуб-кообрандирана и First Lady.Изключително доволна съм и от двата продукта.Както и да е,направих оспорване на плащането,Банката изиска необходимите документи от търговеца и видно от тях подписа положен на разписката от ПОС терминала не беше мой.Първоначално от Банката ми казаха,че някой от моето семейство ми е използвал картата без моето знание и е направил тази покупка,така че вината е моя и не могат да ми възстановят сумата от около 159.97 лева.През цялото това време служителите на ПИБ бяха много учтиви и вежливи,всичко беше както трябва,само че аз трянваше да плащам за нещо,което не съм купувала.Разбира се не оставих нещата така и сле около месец ми изпратиха писмо,което цитирам дословно:

    "След допълнително внимателно проучване на оспорената от Вас транзакция за сумата от......... в магазин ..................Дайнърс Клуб България АД,затвърди станощището си,че притежаваната от Вас карта ..........................не е била обект на фалшифициране.
    С оглед на наличните по случая факти съществуват всички основания да се предполага,че близки до Вас лица,които са имали физически достъп до картата на посочената дата,са изпозвали същата за извършване на транзакцията.

    Независимо от горните изводи и като израз на желанието ни за запазване на добрите делови взаимоотношения с Вас,в качеството Ви на дългогодишем наш клиент,Дайнърс..........възстанови сумата по оспорената от Вас транзакция по партидата Ви"

    Уважаеми Дами и Господа,аз ви благодаря за което.
    Но искам да попитам,каква е моята защита срещу такава транзакция,ако не бях Ваш лоялен клиент????,та това е кредитна карта!!!!!Само моя подпис и нищо друго не потвърждава,4е аз и само аз извършвам това плащане.И кой член от моето семейство ще извърши плащане,когато това е First Lady,а дъщеря ми е на 16 години????Може би сина ми или мъжа ми ще използват тази карта,те имат 18 години.И къде се пада отговорността на търговеца за изискването на документ за самоли4ност и много моля не ми казвайте,4е е в случай ,когато търговеца има съмнение за самоли4ността на картодържателя.Това е кредитна карта и задължително се изисква документ за самоли4ност,още пове4е че въпросната карта е без ПИН код.

    Независмо от всичко ПИБ ,както и служителите и са номер 1 в България.
    Специални благодарности на екипа на ПИБ,клон Сити Център/невероятни са/,
    служителката от Картов отдел на ПИБ /Ирена Тодорова/много компетентна и вежлива/и не на последно място на служителите на ПИБ Дайнърс Клуб за добрия тон и запазените взаимоотношения.

    Ваш настоящ и бъдещ лоялен клиент:Иванка Йосифова

  4. Здравейте г-н Шолев, Изказваме благодарност за Вашия коментар и публикуваната конструктивна критика. Съгласяваме се с мнението Ви и искаме да изтъкнем, че целта на корпоративния блог на ПИБ АД е да води открит диалог с клиентите и да работи/публикува в тяхна полза. При дискусия между клиенти, бихме желали това да става в рамките на добрия тон и при въможност да се публикуват коментари от съвместна полза. Ако все пак нашите клиенти се нуждаят от поле за изява, има добре известни форуми създадени с тази цел. Нашата цел е да си помагаме като партньори! Поздрави, Екип на ПИБ

  5. Искам само да ви попитам дали това е блог на сериозна финансова институция или поле за лични изяви? Клиентите не ги интересува , кой колко “велик” клиент на банката е , колко чужденци е довел, колко банки в чужбина е посетил , коя служителка му се е усмихнала и коя не. Все пак става въпрас за банка!!!!! Струва ми се, че тук трябва да се обсъждат доста по-сериозни теми, които и без това заливат целия финансов свят. Песимистичните новини, които идват отвсякъде, и които уж не засягат финансовата стабилност в България са доста по-сериозна тема за разговор. Но блогът започва да прилича на обикновен форум за изява на принципно недоволни от живота хора.
    Иначе банката е № 1. Ползвам голяма част от услугите й. Ползвам я и за инвестиционен посредник. До сега проблеми не съм имал. Радвам се, че все още имаме една изцяло българска банка.
    Само още едно уточнение – няма да вляза в полемики с никой! Под нивото ми е да отговарям на злобни коментари!!!

    Не позволявайте нивото на блога да навреди на иначе добрия ви имидж!


    Шолев

  6. Здравейте,

    Първо искам да поздравя ПИБ за нивото на услугите и широкия набор от продукти, които ни предлага. Клиент съм от няколко години. Възползвам се от дебитните и кредитните карти на банката /най-добрите от предлаганите в България/, някои от другите услуги, и съм изключително доволна. Посещавала съм почти всички клонове в София и голяма част от тези в другите градове /включително и в Пловдив/. Служителите в клоновете винаги са отзивчиви и не е имало случай на несвършена работа от тяхна страна. Наистина не съм обръщала внимание на дължината на маникюра на служителките, на това дали са с изрусени или потъмнени коси, защото определено не смятам, че това е най-важното. Хората, които се впечатляват от подобни детайли, явно са отишли в банката не само, за да свършат работа. Често пътувам в чужбина и искам да Ви уверя, че корпоративен имидж се гради и с фирмено облекло. Но там хората отдавна са надрасли подобни предразсъдъци и подобен род дискусии изобщо не съществуват. В някои от държавите /напр. Германия /, за консултация с банков служител трябва да си резервираш час предварително, а след това да заплатиш за съветването - таксата понякога е доста висока. Следя блога почти от самото му създаване и смятам, че идеята за него е чудесна. Обратната връзка с клиентите е много важна и Вие, както винаги, сте новатори. Това “побългаряване” на нещата обаче, и липсата на дискусии относно реални проблеми и казуси /тук се обсъждат основно външността на служителите, фирменото им облекло и др. / ме провокират да се включа. На тези хора, за които това явно е от голямо значение, искам да им припомня, че работата с определена банка е въпрос на ЛИЧЕН ИЗБОР . От опит мога да ги уверя, че ще намерят банки, в коите служителите ще ги посрещнат с плетени пуловери, по дънки и с тениски с къс ръкав.

    Работила съм с няколко други банки в България, но определоно ПИБ ще остане моята банка.

    Поздравявам Ви отново и Ви пожелавам много успехи!

    Лина Вучкова

  7. Здравейте!
    Изцяло подкрепям мнението на г-н Тодор Колев за служителите в клон НДК, Аз лично просто започнах да ходя в клона на Георги Софийски, макар че е на малко по неудобно за мен място. Но поне засега девойките са доста отзивчиви и любезни.

  8. @ ПЕПИТА СТАНЧЕВА

    Уважаема госпожо,

    Прекрасно е, че във вашата практика не сте се натъквали на подобни проблеми. Но не сте Вие човекът, която да преценява дали моите "обвинения" са справедливи или не. Не знам с какво се занимавате, нито с какво се занимават клиентите Ви, но каквото и да е то, не мисля, че имате право да отричате твърденията ми. А това, че клиентите Ви - чужденци са много доволни от нещо изобщо не означава, че всички по света трябва да бъдат доволни от същото нещо. Аз съм клиент на ПИБ не по-малко от Вас и чужденците Ви и имам не по-малко право да съм доволен или не.

    Ако Вие самата се считате за много добра счетоводителка, това не Ви дава право да изказвате съмнения към професионалните качества на Ваши колеги, които дори не познавате.

    Поздрави,

    Тодор Колев

  9. Здравейте,
    Прочетох коментара на г-н Колев и съм учудена от твърденията му. Не само нашата фирма, но и много от нашите клиенти се насочиха и използват предимно услугите на клон НДК заради усмихнатите лица на служителите Ви, търпението, коректността и професионализма. До сега нямаме случай на неподредени или липсващи парагони на нито един наш клиент. Що се отнася до разпечатките от дата до дата от компютъра естесвено е те да нямат номера и, ако счетоводителят на Г-н Колев не може да се ориентира в историята на сметката, то може би е врама да го смени. Поздравявам Ви за екипа, който имате в този офис - те са и възпитани, и интелигентни, и коректни. Много от клиентите ни - чужденци, също предпичетат този клон, тъй като са имали проблеми със служители в други клонове. Знам, че всяко мнение е важно за Вас, но това обвинение за парагоните е несправедливо точно към служителите от този офис
    С уважение: Пепита Станчева

  10. Добър ден,

    благодаря за обърнатото ми внимание. Искам само да кажа, че го написах с цел подобряване на качеството на Вашата банка и много се радвам, че ми беше отговорено в такъв кратък срок.

    С Уважение
    Николай киров

Коментирай