AskFibank

Fibank 3000

Вярваме, че двустранната комуникация с нашите клиенти е най-важна, тъй като тя най-добре илюстрира дали постигаме своите цели. Една от тях е Вие да оставате удовлетворени от продуктите и услугите, които ползвате, от обслужване и от предоставената възможност открито да получавате допълнителна информация. Екипът на Fibank ползва редица канали, чрез които се допитваме до мнението Ви, изслушваме Ви, отговаряме на въпросите Ви, получаваме изключително важна конструктивна критика.

На тази страница можете да задавате своите въпроси, а ние се стараем да отговаряме бързо и точно.

Коментари

 1. Здравейте,хубаво е когато една Банкова институция е намерила начин за комуникация със своите клиенти и при това комуникация от 21 век.Много мнения прочетох в блога Ви едни ги оправдавам други не.В крайна сметка все пак живеем в България - страната на чудесата.Много положително е мнението ми за вашата банка и съм страшно очарована от клона ви на Стамболийски. Страхотен екип ,като изключим постоянно обучаващите се .Страхотни хора , аз благодарение на Г-жа Светлана Попова съм вече дългогодишен клиент на Банката ползвам доста ваши продукти благодарение на нея. Когато имам проблем или нещо не ми е ясно относно моите сметки в банката винаги съм намирала разбиране ,обяснявало ми се е и определено мога да кажа ,че с повечето ви служители в този клон се сприятелих , за което съм много доволна.Успех на всички позитивно мислещи хора.А вие в клон Стамболийски останете така сърдечни и усмихнати както сте винаги когато отворя вратата на Банката. Хубав ден на всички.

 2. Здравейте Николета, Едно от основните предимства на дебитна карта Маестро - чрез нея могат да се нареждат комунални (битови) плащания. Списъкът от търговци/институции приемащи такива нареждания е солиден, така че заповядайте във всеки офис/клон на ПИБ, където може да заявите автоматично месечно погасяване (клонова мрежа http://www.fibank.bg/inside.php?language=1&parent=63). Можете да плащатате към Софийска вода, ЧЕЗ Електро, БТК, Мобилтел, локални доставчици на битови услуги, интернет и кабелни оператори и т.н. Автоматичното месечно погасяване Ви спестява време и усилия; можете да заявите SMS/e-mail известяване за всяко успешно или неуспешно плащане към всеки търговец и по всяко време в офис/клон на ПИБ можете да изискате извлечение по дебитната си карта. Други варианти за плащане на комунални услуги чрез дебитна карта Маестро от ПИБ – чрез Epay или Epay-voice (регистрация и информация за услугата на https://www.epay.bg). Поздрави, Екип на ПИБ

 3. Наскоро смених работодателя си. От фирмата ми дадоха ваша дебитна карта маестро, на която си получавам заплатата. Мога ли да плащам месечни задължения за битови сметки с тази карта. Ако да, автоматично може ли да става?

 4. iskam da razbera kak moga da zapo4na rabota pri vas az jivea v grad shumen 4etvarti kurs studentka v svishtov specialnost ikonomika na targoviqta.bih jelala da stana 4ast ot vashiq ekip.

 5. Благодаря Ви за отговора, и за извинението Ви, но все пак аз се отказвам да бъда ваш клиент. След като си внеса дължимата вноска следващата седмица, ще подам молба кредитната ми карта да бъде закрита. Много мой приятели който имат кредитни карти ще последват примера ми да си закрият кредитните карти, които ползват от Вашата банка, защото и те за голямо съжаление имаха същият проблем като мен. Това беше голяма антиреклама за Първа инвестиционна Банка, а Вашите служителки в клон "Княз Батенберг - Пловдив" изключително сринаха имиджа Ви пред мен и мойте приятели и колеги, които са също Ваши клиенти. Защото по Вашите думи, цитирам: "Това не преки на всеки, който желае да внася средства по сметката на картата по всяко време да го прави, което в никакъв случай не наришава редовното обслужване на кредита", не би трябвало аз да се водя в Националният Кредитен регистър със закъснели вноски по кредитната ми карта, а аз се водя за съжаление, което доведе до много затруднения пред мен. Заради Ваша грешка пострадах аз.

 6. Уважаема госпожо Кепева, След направена подробна справка в картов отдел на ПИБ АД установихме, че вие сте редовен платец по кредитната си карта. Също така се свързахме с колегите от офис "Княз Батенберг", Пловдив и те потвърдиха че персонално са Ви били разяснени сроковете за погасяване на минималната вноска по кредитните карти на ПИБ – това личи и от месечните ви извлечения, на които са отразени вноските в определения от нас срок. Това не пречи на всеки който желае да внася средства по сметката на картата по всяко време да го прави, което в никакъв случай не нарушава редовното обслужване на кредита. Относно издаването на удостоверение – то се издава за следващия работен ден; ако изрично клиентът пожелае за същия ден, ние издаваме такова с допълнителна такса. Извиняваме се за причиненото неудобство. Запознати сме, че сте получила заявеното удостоверение. При каквито и да е случаи относно нашето обслужване, не се колебайте да се свържете с нас по телефон, e-mail или в блога на банката. С пожелания за успешен ден, Екип на ПИБ

 7. Клиент съм на ПИБ от една година като притежавам кредитна карта. Искам да изкажа възмущението си от политиката на банката към клиента. Не мога да повярвам, че съм абсолютно редовна в плащанията си, а се водя като нередовен платец със закъснели вноски. Причината в това е, че всеки път аз като съвестен клиент на Бнката съм си внасяла дължимата сума в периода от 21до 5 число на месеца, но след 5-то число понеже аз съм имала повече пари в себе си отново съм си внасяла пари в картата, като съм мислела, че правя добро на себеб си и си внасям вноски дори в повече съм си нвредила, защото тези вниски който съм правила след 5-то число ми се водят като закъснели вноски!!!!! Немога да повярвам????? Защо никой не ми е обеснил да не си внасям пари в картата като съвестна клиента, ами да ги внасям само в отределените от банката дати - от 21 до 5 число на месеца??? Питам защо аз страдам от некомпетентността на служителите в Клон "Княз Батенберг" - Пловдив от където си взех картата. Свеки път когато аз съм си внасяла пари в картата след 5-то число те не са ли виждали, че аз съм редовен платец???? Еми нито една не се сети да ме пита: Вие защо внасяте сега пари след като вече сте си внесли минималната дължима сума?????? Искам някой да ме чуе, това не може да бъде така!
  Искам да изкажа възмущението си от Политиката на банката към клиента и от обслужването на служителите в Клон "Княз Батенберг" - Пловдив". Те са под всякаква критика, нямат отношение и обслужване към клиента, придават изключително лош имидж на банката. Помолих да ми се издаде удостоверение в Клон "Княз Батенберг" - Пловдив, е такова разиграване никой до сега не ми е правил, изключително не компетентни и не лщбезни. аз влизам в Клона казвам "Добър ден" като нямаше никакъв клиент, а те си говорят по телефоните или една със друга и все едно аз не съм там, а аз съм излезнала от работа за да отида да си взема удостоверението. Казват ми, елате утре да си го вземемте, отивам казват ми "Не е готово, не знам дали сме изпратили пощата, сега ще проверя. После ми казват - "Ооо ами то не еподписано, управителя е бил в София на Важна среща и не е подпосано"! Еееее питам аз на мен това удостоверение не ми ли е важно????? Цяла седмица ходя и се разправям и най накрая имаха наглоста да ми кажат ами идете да си го вземете от другия ни клон, който е на Марица, защото колата Инкасо не е дошла и не знам кога ще дойде. Аз ако можех да ида там, щях да отида да си подам молбата за да ми издадат удостоверениетов клон Марица. Много съм разочарована от облужването. Днес пак ще отида в Клон "Княз Батенберг" - Пловдив, ако и сега ми кажат, че не ми е готово и ме върнат вече ще бъде късно, да го търся утре, защото аз вече отдавна трябваше да го покажа това удостоверение, че съм редовен платец по картата си.

 8. Здравейте,

  Казвам се Димитър Стоянов. Клиент съм на ПИБ в продължение на 8 години и с предоставената чудесна инициaтива „Обратна Връзка” към блога на ПИБ бих искал да изкажа моята благодарност за изключителния професионализъм на г-жа Моника Весова и нейният екип в офис „НАРОДНО СЪБРАНИЕ”. Пълната компетентност и ерудиция на г-жа Весова създават висока добавена стойност на продуктите и услугите, които предлага ПИБ, и това ме прави клиент на една банка, която заедно с високообучения колектив и човешко отношение към клиентите, генерира сигурност, стабилност и е един коректен бизнес партньор.

  Благодаря ви!

  Димитър Стоянов

 9. Здравейте г-н Токушев, Разгледахме детайлно статуса на Вашата карта VISA Electron и не виждаме нищо, което да възпрепятства работата й, няма отказани авторизации, точно обратното - използвате си картата успешно. Предполагам, че e имало моментен комуникационен проблем въз основа, на който не сте могъл да ползвате картата си, но ние нямаме информация за това. Проверих заявката Ви за подновяване на картата и Ви уверявам, че карта ще се произведе възможно най-скоро. Надявам се да нямате повече неприятности с картата Ви. За да мога на направя проверка по случая с Вашето обаждане в ПИБ, моля да ми кажете името на служителя, с когото сте разговарял или поне ориентировъчен час на обаждането Ви. Но ние действително не даваме информация за наличност по сметка по телефона за дебитни карти. Ако имате още въпроси - не се колебайте да се свържете с нас. Делян Станков Дирекция "Картови разплащания"

 10. С настоящото бих искал да изкажа разочарованието си от някои служители на ПИБ във гр.Варна.Не съм голям клиент на баниката, но все пак съм дългогодишен клиент и никога не съм мислил,че някой може да ме мотае толкова време и на всеки въпрос да ми се отговаря с "незнам".Проблема ми беше издадена от вашата банка дебитна карта Visa Electron.Забелязах, че понякога АТМ устрйствата не разпознават картата,изпитвах затруднение и при директни разплащания чрез POS терминали.Обадих се на посочения тел. номер 0800 11 011 и се опитах да обесня на човека за проблемите и го запитах какво трябва да предприема.Получих отговор който ме стаписа - "Не можем да жи кажем вашето салдо".Аз нямам икономическо образование и реших, че може би аз не съм обеснил добре какъв е проблема.Посочих, че не се интересувам от салдото си, а дали има проблем с картата ми и какво да напрвя ако има.За съжаление получих отново същия отговор..."Не мога да ви кажа салдото ви", след което бях посъветван да отида до някой клон и да питам.Преди да отговоря каквото и да е... линията беше прекъсната от другата страна.Така се отправих към най-близкия клон на банката.Тъй като работният ден наближаваше края си получих набързо обеснение, че неможе да има проблем с картата и най-вероятно съм я използвал в развален АТМ.Исканията ми за проверка и за издаване на нова карта останаха нечути.Тръгнах си разочарован, но все пак с надеждата че служителката е права.И така в следващите 2 седмици обикалях по няколко банкомата дневно докато намеря някой,който да ми преме картата.Накрая картата напълно отказа и дори ме постави в доста лошо положение след като беше отхвърлена в заведение.Реших, че отново трябва да посетя ПИБ и този път да разреша проблема или да си закрия сметките.Тук за пръв път ще спомена името на ваш служител, тъй като наистина ми беше обърнато внимание и съдействано за бързо решаване на проблема.Нели Тодорова от клона Света Петка без запитване и молби от моя страна провери картата и направи всичко възможно да бъде преиздадена в най-кратък срок.

Коментирай