AskFibank

Fibank 2993

Вярваме, че двустранната комуникация с нашите клиенти е най-важна, тъй като тя най-добре илюстрира дали постигаме своите цели. Една от тях е Вие да оставате удовлетворени от продуктите и услугите, които ползвате, от обслужване и от предоставената възможност открито да получавате допълнителна информация. Екипът на Fibank ползва редица канали, чрез които се допитваме до мнението Ви, изслушваме Ви, отговаряме на въпросите Ви, получаваме изключително важна конструктивна критика.

На тази страница можете да задавате своите въпроси, а ние се стараем да отговаряме бързо и точно.

Коментари

 1. Здравейте! Сблъсквах се със следният казус.
  Имам регистрирана дебитна карта от вашата банка в Paypal. Миналият месц си направих безплатен акунт в един сайт и платих 1 eur с Paypal акаунта си. Вчера (07.08) въпосният сайт ме е задължил със 204 лева през Payal i съответно на картата ми без да съм се съгласявал да продължа да ползвам услугите му и то 1 ден преди изтичането на безплатният акаунт.Аз вече днес съм си прекратил регистрацията във въпросният сайт,за което имам и потвържденив от тях с e-mail.Плащането съответно е било отказано от ПИб поради недостатъчна наличност.Картата ми e Debi Mastercard.Въпроса мие какво се случва сега? Като е отказано неправомерното плащане от ПИБ задължението анулирано ли е ?При нови постъпление по картата ще ми буде ли удържано това отказано плащане?

  1. Здравейте, Кристиан! Нашият съвет е да се обърнете към търговеца (собствебика на сайта, към който е плащането) и да обсъдите въпроса с него. Вероятно в условията за ползване да е описано кога се дължи такса и кога се начислява. Ние оставаме насреща. Поздрави и приятен ден!

 2. Здравейте, има ли western union във вашата банка в мол София ? И тъй като са ми изпратили долари какъв е курса долар-лева днес 03.08.2013?

  1. Здравейте, г-жо Софрониева! В нашите клонове можете да ползвате услугите на MoneyGram. Валутните ни курсове можете да погледнете в нашия сайт. Поздрави и приятен ден!

 3. Много ви благодаря за изчерпателния отговор. Ще ми бъде от полза при следващи плащания. Ще съобразявам в каква валута и спрямо това ще ползвам съответната карта.
  Поздрави,

 4. Здравейте отново,
  в продължение на въпросът за обменния курс при плащане с КК искам да попитам това кръстосано превалутиране през USD само за MasterCard ли се отнася или и за VISA? Какво бихте ме посъветвали за да избегна тази валутна разлика? С коя карта е добре да се плаща в ЕВРО и коя в ДОЛАРИ, защото аз имам и VISA и MASTER ( с левови лимити) и ги зиползвам активно за това е важно да минимизирам тези разходи от превалутиране. В момента проверих извлеченията ми и имам плащания ,които са на 1.988 лв./1евро, което не ме устроива при положение ,че в обменни бюра кешово се продава 1 евро е 1.956 лева.
  Ще съм благодарен за вашия отговор и съвет.
  Поздрави,
  Симеон

  1. Здравейте, Симеон! Отнася се и за Visa, и за MasterCard. Основната валута на картите Visa, които издаваме, е евро, а основната валута на MasterCard е щатски долари. Първото превалутиране се прави от Visa и MasterCard, които управляват плащанията с карти. Те прилагат свой курс в случаите, когато валутата на плащане е различна от основната валута, която те използват. Във Вашия случай плащането е в евро и тъй като основната валута на MasterCard е щатски долари, те преизчисляват сумата от евро в щатски долари. Ако направите същото плащане с Visa, във Вашия случай ще има само едно превалутиране - от евро (основната валута на картата и валутата на плащането) в български лева (валутата на сметката Ви), като се избягва първото превалутиране. Ако плащате със своята MasterCard в САЩ, отново ще има само едно превалутиране - от щатски долари (основната валута на картата и валутата на плащането) в български лева (валутата на сметката Ви). В нашия сайт можете да правите спавка за курсовете на това второ превалутиране. Когато плащате и с Visa, и с MasterCard в България от сметка в български лева, няма нито едно превалутиране. Това е правилото за плащанията, при които има съвпадение между валутата на плащане и валутата на сметката на картата. Поздрави!

 5. Здравейте, погасяването на задълженията по кредитна карта VISA става до 5-то число ВКЛЮЧИТЕЛНО, нали? И също как стои въпросът, ако 5-то число се пада почивен ден? Благодаря.

  1. Здравейте, г-жо Пеева! Да, до 5-о число включително. Ако този ден се пада почивен, то срокът се удължава до първия следващ работен ден. Поздрави!

 6. Здравейте, може ли да ми кажете на какъв курс евро/лев превалутирате плащането с КК?
  Имам следната конкретна ситуация:
  Извърших плащане от 1220 евро с КК , която е с левов лимит. В извлечението което получих дължимата сума в лева е 2412.45 т.е. 1.977 лева/ 1евро, което е доста повечеот посочения в сайта курс продава от 1.9585лева/1евро.

Коментирай