AskFibank

Fibank 3000

Вярваме, че двустранната комуникация с нашите клиенти е най-важна, тъй като тя най-добре илюстрира дали постигаме своите цели. Една от тях е Вие да оставате удовлетворени от продуктите и услугите, които ползвате, от обслужване и от предоставената възможност открито да получавате допълнителна информация. Екипът на Fibank ползва редица канали, чрез които се допитваме до мнението Ви, изслушваме Ви, отговаряме на въпросите Ви, получаваме изключително важна конструктивна критика.

На тази страница можете да задавате своите въпроси, а ние се стараем да отговаряме бързо и точно.

Коментари

  1. Здравейте, Силвия, и благодарим за въпроса! Едва 15% от капитала на банката са свободно търгуеми акции на Българската фондова борса. В случая, когато се говори за спад на акции на Fibank, се спекулира, защото спадът на тези акции не определя здравето на банката. Трябва да допълним, че имате право за безпокойство, чувайки такива коментари, но то би било правилно само когато повече от 50% се търгуват на борсата. Капиталът на банката е над 500 милиона лева и той не се търгува на борсата. Ще Ви дадем пример - когато Първа инвестиционна банка издаде акциите през 2007 г., цената на една акция беше 11 лева. Тогава Първа инвестиционна банка беше 7-ата по големина банка в България с активи под 4 милиарда лева и пазарен дял от 7%. Днес, когато акциите са само 1.70 лева, ние вече сме третата по големина банка в България с активи над 7 милиарда лева и пазарен дял от 8.5%. Днес сме и втората по големина банка за спестявания на населението. Както виждате, растежът, големината на Fibank и здравето на Fibank не се определят от цената на акциите при такъв малък фрий флот. По отношение на борсата искаме да поясним, че борсата в България е много малка и цената се влияе от много малък брой и суми за търгуване. Днес например е имало само четири сделки с акции. Можете да видите тук. Друг пример е, че най-ниската цена на наша акция е била 1.20 на 28.11.2012 г. На тази дата нямаше политически събития, които да влияят. Можете да проверите отново тук. Надяваме се, че сме били изчерпателни. Ако имате още въпроси, не се колебайте да ни попитате. Поздрави!

 1. Здравейте,
  Кредитната ми карта беше блокирана от "съображения за сигурност", за което не бях уведомен от вас по никакъв начин! Очаквам предложение за компенсация на, меко казано, причиното неудобство - да не мога да си платя почивката в чужбина, в момента на напускането на хотела!

  Поздрави,

  М. Цанов

  1. Здравейте, г-н Цанов! Винаги в подобни ситуации се свързваме с клиентите си, за да ги уведомим за блокирането на картата. Често се налага да опитваме по няколко пъти, докато се свържем успешно с тях, затова е важно винаги да имаме актуален телефон за връзка. Блокирането не е с цел да създадем неудобство, а да предпазим клиентите си от евентуални злоупотреби. Такъв е и Вашият случай. Радваме се, че вече всичко е наред с картата. Можете да разчитате и занапред на нашата навременна реакция. С уважение, Екипът на Fibank

 2. Здравейте, г-н Тодоров! Благодарим, че ни обърнахте внимание - коригирахме информацията в сайта на YES. С Maestro PayPass таксата за теглене на банкомат на Fibank в 0.10 лв. С уважение, Екипът на Fibank

 3. Здравейте Customer Support,

  може ли да разясните дали при използване на дебитна карта Maestro PayPass се тегли пари безплатно от банкомати на ПИБ, както е описано тук:

  https://yes.fibank.bg/bg/page/54/tab/55

  или си има таксата от 0.10лв според тарифата за такси и комисионни (стр. 26):

  http://fibank.bg/uploads/_Tariff_Bulletin/docs/Tariff.pdf

  Благодаря Ви предварително за разяснението.

  Димитър

 4. Превода от PayPal към картата е бавен.От PayPal до вас е не повече от 24 часа.Защо се бави повече от седмица?

  1. Здравейте, г-жо Ангелова! От страна на банката забавянето е в рамките на 24 часа от момента, в който средствата бъдат преведени към банката от PayPal. Обичайният срок за получаване на средствата по карта от PayPal е 7 работни дни.

 5. Привет,
  преди два дни закрих последната сметка която имах в ПИБ, клиент съм от '94 година. Изпитах облекчение да се освободя.
  Причината:
  Винаги съм мислил, че ПИБ е най-българската банка. Преди няколко седмици ми бе предложена кредитна карта от служител на call център. На въпроса как да ми бъде изписано името на картата, отговорих - на кирилица, служителката обясни че това не може да стане...въпреки това постигнахме взаимно съгласие: СТОЕВ - с латински букви.
  С най голяма изненада открих, че картата бе напечатана STOEV - което не отговаря на уговорката. След като видях това се ядосах толкова много, че докато се опитвах да сменя пин кода, се обърках в яда си и изтеглих 400 лв, веднага върнах парите и закрих кредита. Освен че бях патриотично подигран, заплатих такса в размер на 6 лева, за услуга която не съм ползвал.
  Моля обяснете, не на мен, а пред себе си, как става така, че Българска банка не може да напечата картата както на кирилица, така и на латиница.
  Отбелязвам че съм мореплавател, нямам документ на който имената ми да не са написани и на кирилица. Дори в повече от половината случаи като си покажа документ за самоличност и служителите преписват от документа: АТАНАСОВ СТОЕВ...защото го четат на латиница.
  Нека не забравяме, че името на всеки българин се пише и чете правилно, преди всичко когато е написано на български...латинския превод не отговаря на истинското име. Пример IVAN се чете на английски като АЙВЪН.
  Вие като се събирате на съвещания, обсъждате ли мястото на България във вашата банка?
  Бях ваш горд клиент.

  1. Здравейте, г-н Стоев. Международният характер на издаваните от Fibank дебитни и кредитни карти налага да се придържаме към изискванията на картовите организации - MasterCard и Visa в случая. Според тях имената на картодържателите трябва да се изписват на латиница. Идеята на това изискване е картодържателите да бъдат максимално улеснени и да могат да използват картата си навсякъде по света. Когато името е изписано на латиница, то лесно може да бъде сверено и така да се удостовери, че те са действителните притежатели на картата. Тъй като уважаваме мнението на своите клиенти, Вие можете да изберете как точно да се изпише името Ви на латиница - не се налага автоматично транскрибиране на латиница. Ако името Ви е изписано на латиница като CTOEB, това би затруднило съответния орган при проверка и може например да Ви бъде отказано плащане с картата или дори да бъде задържана, когато сте в чужда страна. Прилагаме тези правила и изисквания с цел да Ви предоставим цялото удобство на този метод на разплащане, без да правим компромис с Вашата сигурност. С уважение, Екипът на Fibank

 6. Здравейте,
  от ПейПал ми лимитираха акаунта и трябва да им покажа банково извлечение на картата им.Аз имам MyFibank,но в самото извлечение не се показват последните 4 цифри от картата и те не го приемат.
  Има ли някаква опция, с която да покажа последните цифри?Ако отида до клон на ПИБ ще мога ли да взема извлечение с номер на картата?

  Благодаря
  Живко

Коментирай