Технологиите се развиват. Благодарение на тях вече не е задължително да скучаем, докато чакаме своя ред на опашката пред касата в ресторанта за бързо хранене и кварталния магазин. Можем да извадим мобилния си телефон и да прочетем последните новини или да изпратим писмо до приятел.

Съвременните технологии имат потенциала не само да облекчат чакането, но и да скъсят опашките и да направят покупките още по-бързи и удобни – безконтактните плащания. Те вече се прилагат в доста страни по света. Според изследване на MasterCard, например, тази технология е намалила времето за чакане в магазините с 15 - 20%, а в бензиностанции и ресторанти с цели 40%.

След интересна и ползотворна работа с MasterCard имаме удоволствието да представим за първи път в България новите карти MasterCard PayPass и Maestro PayPass. Те обединяват преимуществата на традиционните кредитни и дебитни карти, с които сме свикнали да се разплащаме, с нещо ново и практично – възможността да плащаме мигновено с едно докосване на своята карта до ПОС-устройството. Новите MasterCard PayPass и Maestro PayPass от ПИБ разполагат с вградена микроантена, с която връзката между картата и устройството става по безжичен път и отнема секунди.

В това вчера успяха да се уверят журналисти, които поканихме на представянето на продукта в Cinema City Hall в Mall of Sofia. Там те получиха демонстрационни карти MasterCard PayPass и Maestro PayPass. За да почувстват те самите бързината и удобството на плащането и да добият истински впечатления за картите в ръцете си, "заплащаха" с тях храната и напитките, които бяхме осигурили за събитието.

Присъстваха представители на MasterCard и Мануел Алексе, регионален директор за Балканите на MasterCard Europe. Той също имаше възможността да изпробва новата картата.

Накрая представихме и рекламната кампания. При подготовката й заложихме на съвсем нова концепция. Вдъхновени от предстоящата премиера на 3D филма на Walt Disney “Трон: Заветът”, решихме да направим паралел между високотехнологичното преживяване в дигиталния свят на “Трон” и високотехнологичния привкус, който новите карти PayPass внасят в реалния живот. Това е и единият от рекламните клипове, които вървят по телевизията.

Втория можете да видите тук.

С MasterCard PayPass и Maestro PayPass вече няма да се притеснявате дали разполагате с точната сума в портфейла си. В интерес на истината, с тях плащането на покупки на всякаква стойност ще става по-бързо, отколкото в банкноти. Също така, след покупка на вестник или сандвич няма да се превръщате в колекционер на монети.

И, за финал, насладете се на новата визия на блога ни.

Коментари

  1. Здравейте ПИБ,още на 10.12.2010г. си взех карта
    PayPass,но е бяла.Визията на черната е страхотна,но бялата е стилна-харесва ми.Обяснете ,моля разликата между двете:има или няма разлика.И друго ме интересува,искам да подаря на децата си за Рожденните им дни такъв тип карта PayPass.Мога ли да им направя сметки в ПИБ и да им се издадат тези карти ,/ MasterCard/-черни,а не
    дебитна MAESTRO PayPass?
    Поздрави,с пожелания за Весели празници на персонала на ПИБ

  2. ОК. - http://www.wreg.com/wreg-electronic-pickpocketing-goes-viral,0,7507206.story
    Този линк дали ще отговаря на вашите правила за сигурност.
    След като изгледате видеото си помислете дали след година две Мастъркард няма да ви накара да си смените чипа от съображения за сигурност.
    Със здраве и поздравления - все пак малко са банките в България, които искат да са в крак с технологиите.

  3. Здравейте, Името ми, От съображения за сигурност ще Ви помолим да предоставите друг линк към видеото, което желаете да споделите. Безконтактните плащания с картите PayPass от ПИБ, за разлика от споменатите от Вас безконтактни плащания, са услуга, разработвана и прилагана в цял свят от MasterCard, което ги прави много по-удобни за нашите клиенти. Поздрави!

  4. За всички любители на безконтактните плащания ПРЕПОРЪЧВАМ СЛЕДВАЩОТО ВИДЕО http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.wreg.com%2Fvideobeta%2F%3FwatchId%3D8ba6f8fc-90a2-4711-90ea-1884ec348310&h=4fd85


    Между другото ПИБ не са първите въвели безконтактните плащания в България - http://bank.allianz.bg/index.php?page=mbanking

  5. Здравейте, MasterCop и Noname, С устройства от свободния пазар не могат да се извършват трансакции с картите PayPass. Поздрави и хубав ден!

  6. Здравейте. Днес получих новите си кредитна и дебитна карта PayPass и бих искал да отбележа, че и двете изглеждат чудесно. Бихте ли ми казали какво допълнително носи бялата карта за лоялни клиенти? Има ли принципна разлика с черната PayPass? Бих искал и да изкажа чудесните си впечатления от Александра Димитрова от клона в CCS. Изключително приветлива и изчерпателна в обясненията си, старае се наистина да направи живота на клиента по-лесен. Успех!

  7. На крадците им трябва информацията от картата. :) Да не би на сегашните изманици с банкови карти им трябват специални отношения банков оторизационен център? :)

  8. MasterCop, "устройството от свободния пазар", освен да прочете картата, трябва да има и специални отношения с някой банков оторизационен център за да може наистина да "олекнете"... само с минаване номера не минава :-)

  9. Ако някой се сдобие с четящо устройство от "свободния пазар" ще е достатъчно само да мине покрай вас за да олекнете с 50 лв...
    Каква сигурност има в подобна карта щом се тегли от нея без пин?!

  10. Здравейте, Владо. Разглеждаме възможностите да приложим payWave в България. Очаквайте повече информация по този въпрос. Поздрави!

Коментирай