Технологиите се развиват. Благодарение на тях вече не е задължително да скучаем, докато чакаме своя ред на опашката пред касата в ресторанта за бързо хранене и кварталния магазин. Можем да извадим мобилния си телефон и да прочетем последните новини или да изпратим писмо до приятел.

Съвременните технологии имат потенциала не само да облекчат чакането, но и да скъсят опашките и да направят покупките още по-бързи и удобни – безконтактните плащания. Те вече се прилагат в доста страни по света. Според изследване на MasterCard, например, тази технология е намалила времето за чакане в магазините с 15 - 20%, а в бензиностанции и ресторанти с цели 40%.

След интересна и ползотворна работа с MasterCard имаме удоволствието да представим за първи път в България новите карти MasterCard PayPass и Maestro PayPass. Те обединяват преимуществата на традиционните кредитни и дебитни карти, с които сме свикнали да се разплащаме, с нещо ново и практично – възможността да плащаме мигновено с едно докосване на своята карта до ПОС-устройството. Новите MasterCard PayPass и Maestro PayPass от ПИБ разполагат с вградена микроантена, с която връзката между картата и устройството става по безжичен път и отнема секунди.

В това вчера успяха да се уверят журналисти, които поканихме на представянето на продукта в Cinema City Hall в Mall of Sofia. Там те получиха демонстрационни карти MasterCard PayPass и Maestro PayPass. За да почувстват те самите бързината и удобството на плащането и да добият истински впечатления за картите в ръцете си, "заплащаха" с тях храната и напитките, които бяхме осигурили за събитието.

Присъстваха представители на MasterCard и Мануел Алексе, регионален директор за Балканите на MasterCard Europe. Той също имаше възможността да изпробва новата картата.

Накрая представихме и рекламната кампания. При подготовката й заложихме на съвсем нова концепция. Вдъхновени от предстоящата премиера на 3D филма на Walt Disney “Трон: Заветът”, решихме да направим паралел между високотехнологичното преживяване в дигиталния свят на “Трон” и високотехнологичния привкус, който новите карти PayPass внасят в реалния живот. Това е и единият от рекламните клипове, които вървят по телевизията.

Втория можете да видите тук.

С MasterCard PayPass и Maestro PayPass вече няма да се притеснявате дали разполагате с точната сума в портфейла си. В интерес на истината, с тях плащането на покупки на всякаква стойност ще става по-бързо, отколкото в банкноти. Също така, след покупка на вестник или сандвич няма да се превръщате в колекционер на монети.

И, за финал, насладете се на новата визия на блога ни.

Коментари

  1. Напревете си програми за банкиране за iPhone и iPad ... не искам електронни подписи и пластмасови ретро карти

  2. Привет! Картите на Първа инвестиционна банка гарантират Вашата сигурност при разплащания както офф-, така и онлайн. Спазвайки препоръките за използване на картата, Вие значително намалявате рисковете от злоупотреба, което Ви спестява нуждата от продукт, предназначен единствено за пазаруване онлайн. Мерки за сигурност са предвидили и посредниците при разплащанията - PayPal, ePay, - т.нар. микро сметки, които можете да зареждате със средства. Към настоящия момент не се планира пускането на продукт, който Вие имате предвид. С пожелания за ползотворен ден, Екипът на ПИБ

  3. Това добре... От край време ме мъчи един въпрос: Искам да имам една карта и една сметка. Не искам да имам хиляди. Искам да ползвам картата си в Интернет, за покупки, плащания и прочее... Но не искам да излагам на риск цялата си сметка. Тоест, искам да мога да ограничавам наличността в дадената карта до толкова, колкото искам да платя в момента. :) Други са решили това много елегантно. Няма им правим реклама. Въпросът ми е следния: как мога да предотвратя възможните си главоболия по оспорване на покупка и прочее, оставайки клиент на ПИБ?

    За да поясня какво имам предвид: искам да имам такава карта, която да ми позволява да я захраня точно преди покупката онлайн, след което в нея просто не остава нищо.

    Ако за Интернет търговия не е необходим твърдият носител, бил той и безконтактен, възможно ли е някога, в бъдеще, да има подобна услуга, която да не ме въвлича в излишни главоболия?..

    Поздрави! :)

  4. Привет, Жоро. Преди малко отговорихме на Вашия въпрос и в Twitter. Да, разглеждаме възможностите да предложим и payWave в България. Надяваме се, че скоро ще можем да дадем повече информация. Поздрави и благодарим за Вашия въпрос! :-)

  5. А предвиждате ли нещо за VISA Paywave ?
    http://visa.com/visapaywave/

  6. Здравейте, г-н Сербезов. И MasterCard, и Maestro предлагат възможността за безконтактно плащане. Благодарим и за идеята, ще я имаме предвид. Хубав ден!

  7. Искам една такава, ама Маестро, ако може и да се организирате и да качите някъде списъка с инсталираните такива пос терминали. Ако може и да се ъпдейтва всеки ден/седмица с ново инсталираните. Радвам се че предлагате такава услуга.

  8. Здравейте, ankabanka! И благодарим за подкрепата! Ще Ви посрещнем с усмивка в удобен за Вас клон на ПИБ :-) Съвсем скоро ще можете да поръчате своята карта и онлайн. Поздрави!

  9. както винаги - номер 1
    искам и аз такава карта

Коментирай