Технологиите се развиват. Благодарение на тях вече не е задължително да скучаем, докато чакаме своя ред на опашката пред касата в ресторанта за бързо хранене и кварталния магазин. Можем да извадим мобилния си телефон и да прочетем последните новини или да изпратим писмо до приятел.

Съвременните технологии имат потенциала не само да облекчат чакането, но и да скъсят опашките и да направят покупките още по-бързи и удобни – безконтактните плащания. Те вече се прилагат в доста страни по света. Според изследване на MasterCard, например, тази технология е намалила времето за чакане в магазините с 15 - 20%, а в бензиностанции и ресторанти с цели 40%.

След интересна и ползотворна работа с MasterCard имаме удоволствието да представим за първи път в България новите карти MasterCard PayPass и Maestro PayPass. Те обединяват преимуществата на традиционните кредитни и дебитни карти, с които сме свикнали да се разплащаме, с нещо ново и практично – възможността да плащаме мигновено с едно докосване на своята карта до ПОС-устройството. Новите MasterCard PayPass и Maestro PayPass от ПИБ разполагат с вградена микроантена, с която връзката между картата и устройството става по безжичен път и отнема секунди.

В това вчера успяха да се уверят журналисти, които поканихме на представянето на продукта в Cinema City Hall в Mall of Sofia. Там те получиха демонстрационни карти MasterCard PayPass и Maestro PayPass. За да почувстват те самите бързината и удобството на плащането и да добият истински впечатления за картите в ръцете си, "заплащаха" с тях храната и напитките, които бяхме осигурили за събитието.

Присъстваха представители на MasterCard и Мануел Алексе, регионален директор за Балканите на MasterCard Europe. Той също имаше възможността да изпробва новата картата.

Накрая представихме и рекламната кампания. При подготовката й заложихме на съвсем нова концепция. Вдъхновени от предстоящата премиера на 3D филма на Walt Disney “Трон: Заветът”, решихме да направим паралел между високотехнологичното преживяване в дигиталния свят на “Трон” и високотехнологичния привкус, който новите карти PayPass внасят в реалния живот. Това е и единият от рекламните клипове, които вървят по телевизията.

Втория можете да видите тук.

С MasterCard PayPass и Maestro PayPass вече няма да се притеснявате дали разполагате с точната сума в портфейла си. В интерес на истината, с тях плащането на покупки на всякаква стойност ще става по-бързо, отколкото в банкноти. Също така, след покупка на вестник или сандвич няма да се превръщате в колекционер на монети.

И, за финал, насладете се на новата визия на блога ни.

Коментари

  1. Кога да очакваме конкурентния продукт на Виза - Visa payWave?

  2. Благодарим Ви, г-жо Първанова, за поздравите! Радваме се, че във Ваше лице сме успели да постигнем своята цел - коректно и професионално отношение и удовлетворени клиенти. Приемете сърдечните поздрави от целия ни екип!

  3. Здравейте, искам само да ви честитя празника! Ваш клиент съм от 10-тина години и съм изключително доволна от всички услуги, които съм ползвала. Мисля, че сте лидер именно с коректното си и адекватно отношение към клиента. Още веднъж - честит празник днес и бъдете все така иновативни и отворени към клиентите си.

  4. Браво Fibank!

    Страхотна кампания, наистина те отнася в света на новите дигитални технологии. Картата има убийствена визия, а с предимството за безконтакното плащане още веднъж доказвате, че сте лидери в иновациите и последните тенденции в банковия свят!

  5. Здравейте, г-н Георгиев, В отговор на първия Ви въпрос - не, таксата за картовата сметка не зависи от броя на картите, издадени към нея. Благодарим Ви за наблюдателността. Информацията, която излиза в "Такси и комисиони" за Maestro PayPass, все още не е актуализирана. Валидно в "Нашето предложение". Извиняваме се за пропуска. Поздрави!

  6. Поздравления за нововъведението. Определено българските потребители заслужаваме по-удобни и безопасни начини за плащане.

    Имам 1 въпрос и 1 забележка:

    1. Увеличава ли се таксата за картова сметка, ако добавя втора карта?

    2. Има разминаване в информацията посочена в отметката "Нашето предложение" и "Такси и комисионни" за Maestro - PayPass. В едната се казва "такса за плащания на ПОС устройства: (в България/в чужбина) безплатно", а в другата "Плащане чрез ПОС-терминал в България и в чужбина: 0.15 лв."

    http://www.fibank.bg/bg/page/123/tab/124
    http://www.fibank.bg/bg/page/123/tab/126

  7. Здравейте, Кирил. Благодарим Ви за полезните въпроси. Ще имаме предвид и Вашия коментар при следващите постове в блога. А това са и отговорите: 1. Картите PayPass могат да се използват на всички ПОС-устройства. Функционалността безконтактни плащания е възможна единствено на ПОС-устройства, които са оборудвани за целта и разполагат с безжичен модул за връзка с картите. Работим по списък с всички търговски обекти, в които може да се плаща безжично. Той ще бъде достъпен на нашия сайт и ще бъде обновяван редовно. Плановете са всички ПОС-терминали на ПИБ да разполагат с тази функционалност във възможно най-кратки срокове. 2. От новите карти могат да се възползват всички настоящи и бъдещи клиенти на банката. Достатъчно е да заявят желанието си за издаване на картата в клон или офис на ПИБ. Съвсем скоро искането ще може да се направи и онлайн през формуляр на нашия сайт. Издаването на MasterCard PayPass е без такса, а таксата за Maestro PayPass е 1 лв. Таксите и комисионите са публикувани в секциите, отделени на двете карти. Това са и адресите:

    MasterCard PayPass - http://www.fibank.bg/bg/page/147/tab/150 Maestro PayPass - http://www.fibank.bg/bg/page/123/tab/126
    3. Ако желаете да си издадете карта с функционалност за безконтактни плащания, без да си откривате нова сметка, бихте могъл да си я издадете като допълнителна карта към вече издадена карта и открита разплащателна сметка. 4. Предлагаме и MasterCard PayPass, и Maestro PayPass, т.е. можете да си издадете и кредитна, и дебитна карта с тази фукнционалност. 5. А желанието си за издаване на картите можете да направите още сега. Вашата новоиздадена карта ще Ви очаква в удобен за Вас клон на банката до пет работни дни за страната и три за София.

  8. Здравейте и поздравления за блога. Технологията определено дава предимства, и мисля че за това никой няма нужда от убеждаване.

    Мисля че по-ценната информация която можете да ни предложите като читатели на този блог са отговори на следните въпроси:

    1. Въпросните карти на всеки ПОС ли могат да се ползват или само на някои? (Ако само на някои, къде, и какви са плановете за поддръжката на тези карти в бъдеще)

    2. Кои клиенти на банката могат да ползват такава карта и при какви условия - заплаща ли се допълнително, и т.н.

    3. Мога ли да сменя текущата си карта с безконтактна, или безконтактните се издават само за новооткрити сметки

    4. Може ли да се получи безконтактна карта и за дебитна и кредитна карта?

    5. Кога ще предложите на клиентите си тези карти?

    Моля, имайте предвид гледната точка на клиента в бъдещите си постове.

    Успехи,
    Кирил

  9. Евала банка!

    Преди няколко месеца бях на гости на приятели във Франция и те плащаха с точно такива карти, ако не се лъжа. Бързо и удобно наистина!

    Пък по въпроса на Веселин Крумов... Да, хората се редят на опашки за айфони, и все пак колко от тях ги използват за нещо повече от демонстрация на благосъстояние? Ще стигнем и до там някой ден да си плащаме сметките с тях, ама ще мине доста време. Не сме дорасли все още.

  10. Здравейте, г-н Крумов, Благодарим за идеята! Ще я имаме предвид :-)

Коментирай