В началото на май Първа инвестиционна банка премина към новата банкова информационна система Flex Cube.

Flex Cube е напълно централизирана и интегрирана основна банкова система за банкиране на дребно, корпоративно банкиране и инвестиционно банкиране. Flex Cube е системата с най-големи възможности за допълнително повишаване на качеството й, гъвкавост и приспособимост от всички основни банкови продукти.

С въвеждането на новата система се промени ползваният софтуер от Виртуалния банков клон на ПИБ.

В интернет пространството станахме свидетели на много обсъждания и коментари свързани с интегрирането на Flex Cube.

В блога на Първа инвестиционна банка имате възможността да се обърнете пряко към нашите специалисти. Отворени сме за коментари и препоръки от ваша страна свързани с интернет банкирането на ПИБ и с удоволствие ще изслушаме всяко едно мнение и ще отговорим на всички ваши въпроси.

Коментари

  1. В продължение на 6 месеца се опитвах да разбера, как точно се смятат лихвите по кредитната ми карта. До момента съм получил устно няколко различни версии, коренно различаващи се една от друга и нито една вярна. Когато попитах за разпечатка дори ми беше отговорено (преди месеци), че се работи по въпроса. Отговор и до момента няма, а аз вече и не питам, защото разходите ми във време, нерви и телефонни разговори надхвърлиха лихвите.

  2. Съгласен съм с Христов!
    Многократно съм писал на тая тема /вижте в Интервюирайте ни – Виртуален банков клон на ПИБ АД/ и получих адекватен отговор, но с уверението, че работят по въпроса. Минаха доста дни от тогава и не виждам да има реализация. Затова, не се сърдете уважаеми представители на ВБК на ПИБ, но работите доста мудно. Досега, смятам че,не би Ви представлявало трудност да въведете исканите по-горе функции, а не само да отговаряте, с безсмислените отговори от типа "Можете да изчислите/ следите лихвата по всички депозити в ПИБ чрез Депозитния калкулатор поместен в официалния ни сайт. При отваряне на страница, на който и да е депозитен продукт, калкулаторa ще го видите от дяснo на текста-описание на продукта." Или какво става, аз трябва да си изчислявам лихвата по депозитния си продукт, а не Вие да ми показвате, какъв е актуалния процент на лихвата при променяща се сума. Затова бъдете по-експедитивни и с необходимото разбиране към по-взискателните Ви клиенти. Те са тези, които ще Ви препоръчат на евентуално бъдещите Ви клиенти. Поне, при мен е така, и съм сигурен, че съм Ви осигурил минимум 20 клиента с добри думи за Вас, което не се отнася за други банки с, които съм имал делови отношения.
    С пожелания за все по-добър рейтинг!

  3. Благодаря за отговора!
    Първото, за което се сещам е "Защо да е лесно, като може и да е трудно" :-) Принципно, аз мога и да си взема договора с таблицата на лихвите на свободния депозит и да си начертая табличка с дати и проценти ...
    Сред многобройните данни, които има за депозитните сметки (и въобще за сметките) в електронното банкиране има доста по-несъществени, като например дневен оборот, месечен оборот, годишен оборот и т. н., които за една депозитна сметка едва ли са толкова важни, а няма най-важната характеристика - лихвения процент.
    Става въпрос за елементарна добавка за удобство на клиентите - да виждат необходимата им информация там, където й е мястото. Калкулаторът е удобно и хубаво средство, но доколкото си спомням той изчислява лихвата, а не показва лихвените проценти - нещо, което го имам изчислено готово и в е-банкирането. Освен това, той не е удобно средство, когато сумата се променя (както е при свободния депозит).

    С най-приятелски поздрави!

  4. Тогава е хубаво да дефинирате думата "банкиране"?
    За мен банкиране са нещата, които върша в банка, а това определено включва информирането ми по отношение на условията - задължиния и права! Тоест за мен e-fibank НЕ е пълноценно банкиране.

  5. @ Марто Информация за всички услуги и продукти, които предлагаме е достъпна на официалния ни сайт, чиято функция е да информира клиентите. Информация за продуктите и услугите, които предлагаме, можете да получите и от Kонтакт-центъра ни, на тел. *2265 (*bank). Виртуалният клон е предназначен за банкиране. Поздрави, Екип на ПИБ

  6. @ Христов Можете да изчислите/ следите лихвата по всички депозити в ПИБ чрез Депозитния калкулатор поместен в официалния ни сайт. При отваряне на страница, на който и да е депозитен продукт, калкулаторa ще го видите от дяснo на текста-описание на продукта. Поздрави, Екип на ПИБ

  7. Подкрепям поста на Христов!
    Като цяло тази информация би била полезна.

    Преди известно време писах и за това да има пълна информация в Интернет/e-fibank за видовете сметки, които предлагате, тъй като в момента трябва всеки път да ходя до вас офис при всяка информация, която ми е необходима! А това изобщо не електронен вариант на банкиране!

  8. Може ли някъде във виртуалния клон или в my.fibank.bg да се види текущата лихва (и въобще лихвата) по депозитните сметки. За някои от депозитите това не е константен процент и се променя - например, за свободния депозит в продължение на 2 години, достатъчно голям период.

  9. @ quintessence Обикновено това става за няколко работни дни (от 2 до 5), но международно-банковата практика е отсрещната страна да потърси средтсвата от банката издател на картата до 15 работни дни. Поздрави, Екип на ПИБ

  10. @ Иван Горинов Поетапно интегрираме всички конструктивни препоръки на нашите клиенти в онлайн банкирането ни. В момента работим по този проект. Ще Ви уведомим официално, когато услугата бъде активна. Поздрави, Екип на ПИБ

Коментирай