В началото на май Първа инвестиционна банка премина към новата банкова информационна система Flex Cube.

Flex Cube е напълно централизирана и интегрирана основна банкова система за банкиране на дребно, корпоративно банкиране и инвестиционно банкиране. Flex Cube е системата с най-големи възможности за допълнително повишаване на качеството й, гъвкавост и приспособимост от всички основни банкови продукти.

С въвеждането на новата система се промени ползваният софтуер от Виртуалния банков клон на ПИБ.

В интернет пространството станахме свидетели на много обсъждания и коментари свързани с интегрирането на Flex Cube.

В блога на Първа инвестиционна банка имате възможността да се обърнете пряко към нашите специалисти. Отворени сме за коментари и препоръки от ваша страна свързани с интернет банкирането на ПИБ и с удоволствие ще изслушаме всяко едно мнение и ще отговорим на всички ваши въпроси.

Коментари

  1. @Кирил Костов
    Този master password се появява само при използването на браузъра Firefox, и това е парола, която няма, нищо общо с паролата с която се логваш във виртуалния клон, още по-малко с паролата с която си импортирал сертификата.
    А, това е паролата, която използваш за главна за браузъра Firefox, и с която се запеметяват всички останали при използването на този браузър.

  2. Здравейте, Николай, Имаме много идеи за развитието на нашите услуги, като крайната ни цел винаги е да Ви улесним максимално. Очаквайте повече информация, когато ги реализираме. Приемаме с готовност всякакви предложения за функционалността на нашите услуги и благодарим, че се включвате в темата. Поздрави от екипа!

  3. Не съм чел предните коментари за да видя дали е бил задаван въпроса, но би искал да попитам имате ли планове да добавите функционалност за плащане на сметки за комунални услуги през e-fibank.bg? Би било доста по-удобно от ползване на външни сайтове.

  4. Здравейте, г-жо Борисова, Ако ни ориентирате за по-удобните за Вас наши клонове, ще Ви насочим към кредитен специалист, с когото да обсъдите Вашите въпроси. Поздрави!

  5. искам да кандидатствам за кредит как да стане

  6. Здравейте, г-н Костов, Възможно е IE9, който използвате, да не е настроен за работа с Виртуалния клон или да е в 64 bit-ов режим. Съобщението за Master Password под Firefox, което получавате, не е свързано с Виртуалния клон. Ако не сте задавали Master Password под Firefox, оставете полето празно и потвърдете с ОК, а ако сте задали, опитайте да си я спомните и въведете. Google Chrome няма възможност да подписва дигитални документи и затова не може да бъде използван. Препоръчваме Ви да се свържете с нашите специалисти от Виртуалния клон. Те са на Ваше разположение, за да обсъдите случая и да намерите решение. Телефонът за връзка е 0700 12 777. Лек и успешен ден!

  7. @Кирил Костов

    Пробвай да спреш/reset-неш master password във firefox, в 7-ма версия не знам дали по default е пуснато, по принцип когато имаш някакво security устройство po default master password е паролата за вход в устройството, но когато имаш вече зададена парола от вградената опция на browser-а 1-ви път те пита за master password и 2-ри за вход в устройството.

  8. В момента имам проблем с използването на активното интернет банкиране. Под IE9 изобщо не мога да вляза - браузъра замръзва като дам Ok при избора на сертификат. С Firefox 7 влизам, но като опитам да подпиша документи ми иска някакъв master password за сертификата и не приема паролата, с която съм го импортирал, нито тази, с която се логвам във виртуалния клон. С Chrome не мога да се логна, защото не успява да разпознае сертификата. Самият сертификат е издаден 2006-та година и важи до 2016, не е УЕП. Как да решим този проблем?

  9. Здравствуйте, Максим! Где вы хотите зарегистрировать свою карту?

  10. Имею 2 карты (Maestro) ПИБ, в разделе карты пишет
    "Няма регистрированы карты", Как зарегистрировать карты? В офисе банка сказали не могут регистрировать

Коментирай