Обновеното ни приложение – Fibank – за Android и iOS

Обновеното ни мобилно приложението Fibank се отличава с иновативен дизайн, ориентиран изцяло към потребителя и интуитивно меню, което Ви води стъпка по стъпка до желаната от Вас операция. Мобилната апликация Ви предоставя функционални менюта, бърза работа, богата справочна информация и удобна навигация.

 1. Функционалности:Screenshots_2014-12-15-14-40-20

 • Имате достъп до справочна информация по своите сметки навсякъде и по всяко време;
 • През мобилния си телефон можете да извършвате преводи в страната и чужбина;
 • Само с един бутон можете да погасявате месечните си задължения по кредитни карти;
 • Можете да създадете шаблони, които да използвате многократно или пък да използвате историята на извършените преводи в банката;
 • Също толкова лесно е и да направите превод към нов получател;
 • Имате възможност да правите разплащания до предварително определен лимит, без Токън устройство, а над него с потвърждаване с Токън (повече за лимитите има по-долу в публикацията).

2. Справки – имате на разположение и богата справочна информация, която Ви дава подробни справки за Вашите разплащателни сметки, депозити, карти, извършени трансакции, наредени преводи, преводи за подпис, текущи салда и подробни отчети по сметките. Информацията е представена чрез графики, които Ви дават в ясен и достъпен вид цялата информация, от която имате нужда.

3. Информация за Fibank – текущи промоции, новини, валутни курсове. Ще намерите списък с клоновете и банкоматите на Банката и техните локации. А офисите са представени с работното им време, контакти и удобна навигация до тях от Вашето текущо местоположение.

4. Регистрация – след като сте изтеглили мобилното приложение, можете да влезете в него с потребителското име и парола, които използвате  за Моята Fibank или Виртуален банков клон. При първи вход в мобилното приложение Вие сами избирате вида на банкиране – активно за всички сметки или пасивно за всички сметки.

Пасивното банкиране ще потвърдите само с потребителското Ви име и парола за Моята Fibank или Виртуалния банков клон.  А за активното банкиране можете да изберете един от трите начина за потвърждение:

 • чрез потребителското Ви име за Виртуален банков клон и Token устройство;
 • чрез подписване на необходимите документи във Виртуален банков клон – за потребителите с активно банкиране;
 • на място в удобен за Вас офис на Fibank.

В случай че желаете да нямате достъп до определена сметка през мобилното банкиране, можете да заявите това в офис на Fibank.

Достъпът до пълната функционалност на апликацията е възможен от неограничен брой мобилни устройства, като единственото условие е да ги регистрирате. Ако използвате нерегистрирано устройство, може да ползвате само пасивната част на мобилното приложение.

5. Регистриране на мобилното устройство – още при първи вход в приложението от ново мобилно устройство се генерира уникален номер за устройството. Можете да регистрирате и деактивирате мобилните си устройства по един от следните начини:

 • през мобилното устройство едновременно с приемане на Активно банкиране, използвайки потребителско име от Виртуален банков клон (e-fibank) и Token устройство;
 • през Виртуален банков клон с подписване на необходимите документи чрез КЕП или Token устройство;
 • от вече регистрирано мобилно устройство – меню “Авторизация устройства”;
 • в клон на Fibank, като подпишете необходимите документи.

Регистриране на пълномощници на физическо лице може да направи само Титулярят, с подписване на документ само в клон на Fibank.

Регистриране на юридически лица могат да направят само законните представляващи или упълномощени представители с изрично нотариално заверено пълномощно по образец на Банката. Регистрацията за юридически лица могат да бъдат с права само за пасивно банкиране.

6. Вашата сигурност – препоръчваме Ви да изберете минимална продължителност на сесията, която е достатъчна за стандартните операции, които извършвате през приложението.

Можете да изберете начина на потвърждаване на активните операции:

 • всички операции с Token устройство;
 • операциите до определените лимити за приложението с парола за вход.

7. Нива на лимити за операции:

Нивата на лимити са максималните суми, до които можете да извършвате трансакции през мобилното приложение без потвърждение с Token. За операциите потвърдени с Token  се прилагат лимитите, определени във Виртуален банков клон.

При регистрация за активно банкиране, извършена през мобилното приложение чрез потвърждение с Token устройство, се прилага най-ниското ниво – “Ниво А”

Лимити на “Ниво А”:

 • седмичен – 1 000 валутни единици;
 • дневен – 500 валутни единици;
 • на операция – 100 валутни единици.

Промяна към по-високо ниво е възможна с подаване на Искане за промяна на регистрация в Мобилното приложение “Fibank”. Това може да бъде направено чрез Виртуалния банков клон (e-fibank) или в клон на Fibank.

Приложението Fibank е налично за безплатно изтегляне в AppStore и Google Play. А потребителите, които са ползвали предишната версия на мобилната апликация, е необходимо единствено да обновят своето приложение. Линкове за сваляне са налични и на: www.fibank.bg и в специализирано меню в системата Виртуален банков клон.

Споделете с приятели

 • във Facebook
 • в Twitter
 • в Google+
 • в LinkedIn
 • в Pinterest

Коментарите по темата

 • Димитър Василев
  15.11.2015 @ 22:00

  Привет,
  Почти 10 месеца след първото запитване за Windows Phone, пак да попитаме какво става с плановете за тази мобилна платформа?

 • Емил Венков
  23.11.2015 @ 0:01

  Здравейте,
  След почти година и две обновления за два дена, мисля че очакваното от мен обновление наистина много ме разочарова! За такъв дълъг период и толкова малко въведения и останали съществени бъгове, за които се е споменавало не веднъж. Ще си позволя да напиша отново наработещите функционалности и дано не чакаме пак почти година да се отстранят. Ето и неработещите функционалности установени от мен:
  1. Справката за период отново не обхваща началната дата! Всъщност работи само в справка за Сметки/Отчети, за всички останали справки(Карти/Авторизации, Наредени документи и т.н.) не работи. Не съм запознат с логиката, по която извличате данните, но си мисля че не е трудно справката да е (Събитие>=Дата1 И Събитие BeginDate=Today-DayOfWeek+1 EndDate=Today+7-DayOfWeek
  Нед=1..Съб=7 -> BeginDate = if DayOfWeek=1then Today-6 else Today-DayOfWeek+2; EndDate = if DayOfWeek=1 then Today else Today+8-DayOfWeek. В конкретния случай, мисля че се използва точно Неделя=1..Събота=7 и от грешна формула се получава тази грешка в неделя!!!

  И за да завършим с позитивизъм, ще похваля екипа за добавените нови неща, особено при справките за период в “Сметки” и обобщената информация за съответния перид. Ето и малко предложения за нови функционалности, някои от които си мисля не са хич трудни за реализиране:
  1. Да имам обобщена информация(обща сума) при справка за “Авторизации” в “Карти”. Това ще е много удобно, особено при кредитните карти, защото човек лесно може да си направи справка за определен период какви пари е изразходвал и да може лесно да си направи превода, без да се налага ръчно да пресмята всяка една транзакция!
  2. Месечните и годишните периоди да могат да се настройват. Примера вече съм до давал в по-ранни постове. Тази функционалност отново ще е полезна за Сметките с кредитни карти, при които годишния/месечен оборот е както следва 20.мм.гггг до 19.мм+1.гггг.

  Надявам се съвсем скоро(не цяла година) да има нова версия, в която поне да са оправени тези съществени бъгове.

  • Custumer Support
   23.11.2015 @ 11:37

   Здравейте, г-н Венков,
   Благодарим Ви за както винаги изчерпателната обратна връзка, градивната критика и препоръките! 🙂
   Оставаме на разположение.

   Желаем Ви успешна седмица! 🙂
   Поздрави,
   Екипът на Fibank

 • Емил Венков
  23.11.2015 @ 21:34

  Може да ми изтриете предходния пост. Явно има проблем с формата за обратна връзка и непозволени символи и ми изтрива част от написаното! Ще пратя майл на e-bank@fibank.bg с точно описаните проблеми и евентуални решения.

  • Custumer Support
   24.11.2015 @ 9:44

   Здравейте, г-н Венков,
   По всяка вероятност проблемът с публикацията Ви е в системата. Най-добре е е да пишете директно на колегите от Онлайн банкирането (e-bank@fibank.bg) Можете да пишете и на нас на имейл: marketing@fibank.bg. Ние ще го придвижим към тях 🙂
   Оставаме на разположение.

   Хубав ден! 🙂
   Поздрави,
   Екипът на Fibank

 • Атанас Ганев
  30.05.2016 @ 17:33

  Здравейте,
  Понеже гледам,че има вече подобно запитване,но все още няма отговор ще се включа и аз.Очаква ли се скоро да има версия за Windows 10 mobile или хората които ползваме такива смартфони ще останем без поддръжка?
  Поздрави.