AskFibank

Fibank 3007

Вярваме, че двустранната комуникация с нашите клиенти е най-важна, тъй като тя най-добре илюстрира дали постигаме своите цели. Една от тях е Вие да оставате удовлетворени от продуктите и услугите, които ползвате, от обслужване и от предоставената възможност открито да получавате допълнителна информация. Екипът на Fibank ползва редица канали, чрез които се допитваме до мнението Ви, изслушваме Ви, отговаряме на въпросите Ви, получаваме изключително важна конструктивна критика.

На тази страница можете да задавате своите въпроси, а ние се стараем да отговаряме бързо и точно.

Коментари

  1. Уважаема г-жо Атанасова, Благодаря, че споделихте Вашето мнение в блога на ПИБ! За нас обратната връзка с клиента е от изключително значение за подобряване качеството на обслужване. Лично ще се заема с проверка на конкретния случай и ще предприема необходимите мерки. Моля, в случай на необходимост, не се колебайте да се свържете с мен на телефони: 02/8171676, 0885 00 40 50 С уважение, Живка Колева, ръководител Клиентско обслужване

  2. Уважами дами и господа,
    казвам се Иво Събев и съм клиент на пвоерената ви институция вече 2
    години. От скоро работя извън България, но продължавам да ползвам
    услугите на "Първа Инвестиционна Банка" АД. На 12-ти Юли тази година
    се почуствах възнаграден за своята лоялност като Ваш клиент
    благодарение на две ваши служителки от централния Ви офис в Бургас.
    Техните имена са Радост Кимрянова и Мария Тончева.
    На кратко историята ми се състои в подновяване на електронния ми
    подпис, издаден преди година от Инфонотари чрез същия този офис на
    Банката. Наложи се спешно да дойда от чужбина за неговото подновяване.
    И тъй като през работните дни не съм в състояние да напусна работното
    си място, използвах възможността че поверената ви компания има
    отворени офиси и през почивните дни - събота и неделя.
    Въпреки че не се е специализирала в работа с електронни подписи и
    удостоверения, госпожа Мария Тончева не се поколеба да приеме
    предизвикателството за нещо ново в нейната работа. Чрез чудесна работа
    в екип със своята колежка в отпуска - госпожа Радост Кимрянова,
    демонстрирайки невероятен синхрон и разбирателство по между си, моят
    електронен подпис беше подновен без никакви проблеми, което ще ми
    позволи да продължа да съм лоялен клиент на "Първа Инвестиционна
    Банка" АД и за напред, независимо в коя точка на света се намирам.
    Искам да изкажа благодарности към двете ви служителки, за тяхната
    съвършенно изпълнена работа, независимо от срещнатите препядствия.

    С уважение: Иво Събев

  3. Като клиент на банката бих искала да споделя колко съм доволна от обслужването на клон Люлин .Служителите са изключително компетентни,любезни и експедитивни.Продължавайте да работите все така добре.

  4. Здравейте,
    Клиент съм на банката ви почти от самото й създаване и сега с огорчение искам да ви кажа, че за първи път сериозно обмислям вече да не съм. Причината е в това, че обслужването в клоновете, които са удобни за мен, значително се влоши и въпреки протестите и оплакванията на клиентите (на които нееднократно съм присъствала) не се забелязват кой знае какви промени.
    Говоря конкретно за клоновете на бул. "Стамболийски" и този в Mall of Sofia.
    Прави изключително лошо впечатление, че служителките на бул. "Стамболийски", при наличието на опашки от по 10 и повече души, вместо да се постараят да обслужват по-бързо клиентите, разговарят по между си, обясняват се с приятелите и приятелките си по мобилните телефони, излизат за кафе и сандвичи и обсъждат кога са били на фризьор и какъв маникюр ще си правят. Там непрекъснато тече някакво обучение на нови кадри, които не разбират какво правят, това пък налага някои от тези, които разбират да им обясняват, което отнема много време. Уверявам ви, че ако аз вършех моята работа по този начин, отдавна да съм уволнена. В този офис качествено работят двете момичета на касата и още едно-две от гишетата. На всички останали просто не им е там мястото. Ако не искате да се разделите с тях, просто ги разпръснете по останалите офиси, но да не се на едно място, защотото е кошмар. Всеки път, когато трябва да внасям пари в банката, обмислям да си вземам отпуск, защото ми губите часове от работнто време в чакане!!!
    Същото важи и за Mall of Sofia. Изключително бавни, неконцентрирани служители, които не са добър имидж за банката.
    Нямам големи наблюдения върху други клонове, но искрено се надявам това да не е корпоративна политика, защото единственото, което показва е неуважение към клиентите.
    Аз лично смятам, че на хората трябва да се дават шансове да се развиват, но когато става въпрос за динамична среда в ослужващата сфера е по-добре да намерите служители, които по-добре да си вършат работата, особено имайки предвид високото заплаще за това, което вършат.
    Сигурна съм, че знаете как да ги мотивирате и да изградите качествени екипи и се надявам на скорошна промяна, защото в противен случай не вярвам повече да съм ваш клиент, както и много от близките и приятелите ми, които също са потърпевши от ужасното обслужване.

  5. Уважаема Г-жо Шиварова,

    Казвам се Николина Петрова и съм клиент на ПИБ от няколко години както с личните, така и с фирмените си сметки. Пиша Ви, за да изразя удовоствието, с което работя с всички служители от клон “Люлин”.

    През всичките години всеки един от специалистите, които са работили и сега работят там са били изключително мили, вежливи и услужливи. Те са причината постоянно да препоръчваме Вашата банка и този конкретен клон на наши клиенти.

    Искам да изразя благодарността си на всички млади и красиви момичета с които работим вече 5 години от бек офиса, от кредитния инспектор и касиерките.
    С Уважение,

    Н.Петрова

  6. Уважаема Г-жо Шиварова,



    Казвам се Веселина Паликрушева и съм клиент на ПИБ от няколко години както с личните, така и с фирмените си сметки. Пиша Ви, за да изразя удовоствието, с което работя с всички служители от клон "Александър Невски".

    Преди две години, когато си перместихме офиса, мислихме да преместим и фирмените си сметки в друг, по-близък клон на ПИБ, но решихме да ги оставим в клон "Александър Невски" заради служителите. През всичките години всеки един от специалистите, които са работили и сега работят там са били изключително мили, вежливи и услужливи. Те са причината постоянно да препоръчваме Вашата банка и този конкретен клон на наши клиенти. И благодарение на тях разплащането на не една сделка за покупка на имот е ставало при Вас.

    Искам да изразя благодарността си на Мария Николова, Стефка Ленчева, Илиана Дунова, Боряна Димитрова, Божидарка Станкова, Нели Кирова, Магдалина Михайлова-Вангелова, Станислав Милушев, както и на всички, които имат заслугата работата С ПИБ да е удоволствие за клиента.



    С Уважение,



    Веселина Паликрушева

  7. Уважаеми, Еди, емейлът, който вчера сте изпратил на marketing@fibank.bg e препратен на съответния отдел, който веднага е започнал проверка на казуса Ви. В клиентската ни база данни има доста хора с име Едмон, затова, моля изпратете телефон за връзка на същия емейл или директно се обадете на Живка Колева, ръководител Клиентско обслужване: 02/8171676, 0885 00 40 50. Ще очакваме отново да се свържете с нас! Екип на ПИБ

  8. Привет,

    Имам въпрос – каква е политиката на ПИБ спрямо клиентите. Бих искал да разбера как е прието при вас – при грешка на ваш служител, за това трябва да плаща клиента ли???

    Ето и конкретната случка, която се разигра в клона ви в Мола на Стаболийски в София.
    Имах тримесечен влог, които е открит на трето число от месеца. 3 месеца по късно, на 3 юни отивам в банката. Чакам си реда. Нося си договора и лични документи. Служителката ви докато си лафи по телефончето ми съобщава, че не съм на падеж! Питам как е възможно. Отговора е че така казва компютъра и не подлежи на съмнение.
    При следващото ми посещение се оказва че отново не съм на падеж, и че падежа е бил на трети...........
    При което ми се удържат всички възможни такси, естествено защото не съм на падеж. Чудесно, но мисля, че е редно тези такси да ги плати служителката ви, онази която си говореше по телефончето и ме прати на грешна дата. Защото аз съм изпълнил всички условия, бил съм когато трябва, където трябва, с всички необходими документи, и да плащам заради ваша грешка ми се вижда крайно нередно, много меко казано. Обяснението „Извинете, колежката ми се е объркала” не струваше по никакъв начин нито таксите, които ми удържахте, нито разкарването два пъти до банката ви.

    Очаквах някаква логична реакция от страна на банката. Изпратих е-маил до PR отдела, просто защото customer complaint не съществува, но те явно не смятат да ми отговорят. Очевидно клиента не е тяхна грижа.
    Жалко, защото съм дългогодишен клиент на ПИБ, но сега единственото, което ми остава е да изтегля всичките си средства и да ги дам на друга банка. Естествено същото ще направят и близките ми. Надявам се да убедя и доста от познатите си....... Така е редно да постъпват недоволните клиенти.
    Всеки може да се случи да сгафи, но когато подобен проблем се неглежира от една БАНКА и няма подход при разрешаването му, това означава само едно – че клиента е нежелан.

  9. Уважаеми господин Савовски, екипът на ПИБ е подходил с необходимото внимание и сериозност към всеки един казус, възникнал в процеса на работа по оптимизацията на интернет банкирането. Нареждането на превод онлайн е възможно във всеки един момент. Можем да Ви гарантираме, че в рамките на днешния ден, по време на писане на Вашето запитване тук, е-банкирането на ПИБ е работило безпроблемно. Искаме да Ви благодарим за коментара в блога на Банката. Радва ни факта, че служители на други банкови институции използват услугите на нашия Виртуален банков клон. С пожелания за успешна седмица, Екип на ПИБ

  10. Ненов : Когато заслужават да ги похвалим, няма как да ги пропуснем. Персоналното отношение и бързата и адекватна реакция след пост в този блог, извежда ПИБ на висота, недостижима за конкурентите им в България. Без да ми се сърдят, обаче, бих им препоръчал да сложат едно прозорче за live chat (или поне формичка за комуникация) на главната страница на сайта си. И ако успеят да поддържат такова качество на комуникация с клиента, каквото постигаха досега, другите банки могат спокойно да пускат кепенците :-)

Коментирай