AskFibank

Fibank 3007

Вярваме, че двустранната комуникация с нашите клиенти е най-важна, тъй като тя най-добре илюстрира дали постигаме своите цели. Една от тях е Вие да оставате удовлетворени от продуктите и услугите, които ползвате, от обслужване и от предоставената възможност открито да получавате допълнителна информация. Екипът на Fibank ползва редица канали, чрез които се допитваме до мнението Ви, изслушваме Ви, отговаряме на въпросите Ви, получаваме изключително важна конструктивна критика.

На тази страница можете да задавате своите въпроси, а ние се стараем да отговаряме бързо и точно.

Коментари

  1. @Орлин Колев

    Мисля, че не сте прав - както вече стана дума, ако не се погаси цялото задължение (а в примера накрая на първия месец се внася само МПВ), се начислява лихва по задължението от датата на възникването му (датата на покупката).

    Освен това, ако парите се изтеглят в брой на банкомат от кредитна карта има допълнителни такси (справка - тарифата на банката).

    Тези разсъждения са от общи съображения, не съм се зачитал в подробности в лихвения бюлетин, общите условия и тарифата.

  2. Примера на Христов за `изчисления` по принцип е прекалено прост и няма смисъл да се коментира. А потвърждението на супорта че `точно по този начин се определя лихвата` може да им коства някое и друго дело и възстановени лихви, защото заблуждава че лихвата по принцип винаги точно така се смятат, а тя не се :-)
    Който е хвърлил един поглед на договора и вече няколко месеца има кредитната със сигурнос вече е усетил, че сметките не са чак толкова прости.

  3. Здравейте, г-н Симеонов. За да започнете да банкирате през нашия Виртуален клон, е достатъчно да се регистрирате за него и да изберете метода за идентификация, който ще Ви е най-удобен. Постарахме се да разгледаме различните възможности за това, които представихме пак в блога в тази статия. Там ще можете да се запознаете с предимствата им и да изберете най-подходящия според нуждите си. Те се грижат за Вашата сигурност. В тази връзка можем да предложим и комбинация от тях. Например за вход в системата да представяте и Универсален електронен подпис, и информация от Token устройството. Това в още по-висока степен ще гарантира Вашата сигурност. На Ваше разположение сме, за да обсъдим какво би било най-удобно за Вас.

  4. Здравейте, г-жо Дочева, За плащане с Visa Electron през PayPal не се удържа такса от страна на Fibank. Единствено в случаите, когато прехвърляте средства от сметката си в PayPal по картата си, ще Ви бъде удържана комисиона от 1% върху сумата.PayPal също нямат такса за плащане. Поздрави!

  5. Здравейте, г-н Динов, Таксата от 0.10 лв. бе въведена с цел оптимизиране работата на мрежата от банкомати. Тя е минимална, но ще ни позволи да подобрим още повече услугата и да обогатим възможностите на устройствата.

  6. Здравейте!

    Интересувам се от интернет банкиране. Въпросът ми е каква е процедурата за започване на банкирането и какви са вашите препоръки за безопасно такова.

    Успешен ден!

  7. Здравейте,
    Изчисленията не са коректни по отношение на лихвата по т.1 освен ако въпросните 500 лв за компютър не са били изтеглени в брой от АТМ и с парите в кеш да е закупена техниката.
    Ако компютъра е закупен чрез плащане при търговец на Пос терминал, тогава лихва със СИГУРНОСТ не се дължи до момента на крайната дата за внасяне на сумата за плащанията от предходния месец.

  8. Здравейте, г-н Христов, Благодарим Ви за чудесния пример и обяснението. Да, точно по този начин се определя лихвата. Поздрави!

  9. Готово! Избутахме някой коментари с малко баласт и форума се върна в нормалното си състояние. :) Беше ясно де ... интересно как този път не се появиха коректорите на правописни грешки :-)
    Желая ви успешно банкиране или с каквото и да се занимавате .. !

  10. Малка илюстрация на горното с контретен пример и доуточняващ въпрос:

    1. По-предния месец съм си купил компютър за 500 лв. и на падежа внасям минималната погасителна вноска (МПВ, 3% от дължимото - 15 лв.).

    2. Предния месец съм направил покупки за 200 лв. и преди падежа издължавам цялата дължима сума (500 + 200 - МПВ + дължими лихви за предния период).

    В този случай ще ми се начисли нормална (не наказателна) лихва за:

    1. Върху 500 лв. от датата на покупката до датата на внасяне на МПВ.

    2. Върху 500 - МПВ = 500 - 15 = 485 лв. ще се начисли лихва за периода от внасяне на първата МПВ до датата на издължаване на цялата сума.

    3. За 200-тата лева няма да дължа никаква лихва.

    Това ли е схемата на пресмятане?

Коментирай