AskFibank

Fibank 3002

Вярваме, че двустранната комуникация с нашите клиенти е най-важна, тъй като тя най-добре илюстрира дали постигаме своите цели. Една от тях е Вие да оставате удовлетворени от продуктите и услугите, които ползвате, от обслужване и от предоставената възможност открито да получавате допълнителна информация. Екипът на Fibank ползва редица канали, чрез които се допитваме до мнението Ви, изслушваме Ви, отговаряме на въпросите Ви, получаваме изключително важна конструктивна критика.

На тази страница можете да задавате своите въпроси, а ние се стараем да отговаряме бързо и точно.

Коментари

 1. Здравейте,
  искам да изразя изключителното си разочарование от Ваши служителки в ПИБ - Плевен /ул. "Дойран" - 138/. Със съпругът ми сме клиенти на банката най - малко от 5 години, и досега не сме имали оплаквания за нищо. Предварително искам да кажа, че сме съвсем обикновенни клиенти на банката и доста често ни се налага да я посещаваме по различни поводи. И двамата получаваме мес. си трудови възнаграждения чрез вашата банка и се чувстваме тясно свързани с нея. Освен това за наше удобство решихме да използваме и виртуалния клон на банката и по този повод се наложи няколко пъти да посещаваме въпросния клон, където получихме пълно съдействие от Ваша служителка /Стелияна Найденова/, която вече не срещаме в клона. За нея искам да кажа само едно: колкото повече служители като нея, толкова повече клиенти за банката. Абсолютно търпелива, отзивчива и добронамерена професионалистка която успява да намери общ език с клиентите на банката. Искренно съжалявам, че това момиче го няма вече, и ми се наложи да се сблъскам с други ваши две служителки, които ме накараха да се замисля дали да продължавам да ползвам услугите на вашата банка.
  Аз лично смятам, че Вие назначавате там служителки които да са в полза на клиентите, и в случай когато нещо не е ясно, те да са тези които да обяснят и да насочат клиентите в правилната посока, а не манекенки с перфектна визия и високо самочувствие, които да коментират клиентите и да имат "специално'' отношение към тях.
  Да, точно така се получи при нас. Имах въпроси относно движението по сметките си на които не можах да си отговоря от информацията която получавах от виртуалния клон, и реших да посетя клона на банката от където да получа отговор. В деня в който бях планирала да посетя банката поради сл. ангажименти не успях и реших да се обадя по телефона, да попитам защо в рамките на 10 дни от сметката са ми удържани 2 мес. вноски за погасяване на кредита. Просто исках да попитам, а то стана една.........
  Всичко останало което искам да споделя не искам да ства публично достояние, затова ако ми предоставите някакъв е - meil, и ви интересува отношението на служителите към клиентите, аз ще доразкажа унижението на което бяхме подложени във Вашата банка.
  Не очаквам специално отношение, защото знам, че ние сме едни от всичките, но това минава всички граници.
  Ще спра до тук, зщото се чувствам достатъчно обидена и унизена.
  Не очаквам да има последствия за никой, очаквам да мога да посещавам банкта без да ми се налага да се притеснявам да чуя, че трябва отнова да отида при Жана и Роси /както те се наричат помежду си/.
  Благодаря Ви!
  П.С. Винаги съм смятала, че когато дадена банка държи на своите клиенти би следвало по някакъв начин да ги насърчава и да ги мотивира те да останат такива, а не да им дава точни разяснения как по бързо и точно да приключат взаимоотношенията м/у тях.

 2. @ Гойко
  Благодаря, грешката е вярна. Имах предвид Свободен. Знам, че имат копие.

 3. @ минаващ
  що не ги питаш ако увеличат лихвата кво става и дали ще ти се струва безумно :D и те имат копие от договора, не се коси
  П.П. - първо говориш за свободен а сега за сериозен депозит...

 4. @ Customer Support
  1. В общите условия също така ясно е посочено, че при изтичане на картата предизвестието е 1 месец. Срокът от 2 месеца е при едностранно прекратяване от моя страна по време на срока на договора! Като пишете е хубаво да изчерпвате всички варианти, а не да посочите удобния Вам.
  Това все е по-маловажно.
  2. След като съм пожелал да закрия дебитната си карта, може би, е редно Ваш служител да ми обясни, че разплащателната сметка остава и след закриването на картата и да ме попита дали не искам да закрия и нея, a не това да се премълчава! Подобни премълчавания не могат да се нарекат коректност към клиентите!
  3. В моя дотовор за Сериозен депозит няма точка, че трябва да нося договора при теглене или при закриване. Изчетох си го много внимателно! Дали е пропуск на Ваш служител или не, не знам!
  Повече считам за ненужно да коментирам!

 5. @клиент Здравейте, от сметка с нулево салдо не бихте "получили сума и лихва от депозита", така че в случая не е нужно да представяте копие от договора, а само да се идентифицирате и писмено заявите чрез съответния формуляр закриване на сметката. Поздрави, Екип на ПИБ

 6. @ минаващ По договор за "Свободен депозит" съществува съответната клауза. В "Общите условия" ясно е посочено, че предизвестие за закриване на дебитна карта е 2 месеца. Когато закриете дебитна карта към разплащателна сметка, партидата остава като текуща/разплащателна сметка със съответните условия, такси и комисионни. Ако закриете и сметката, при нова заявка за сметка в същата валута сте освободен от такса откриване.

  цитат: Буквоедството и превантивните мерки на банката са хубаво нещо, но и коректността към клиентите също.
  Носенето на договора не е буквоядство, по скоро е предпазна мярка и именно коректност към клиентите ни. Ние сме длъжни да пазим парите Ви и това е основен наш приоритет. Поздрави, Екип на ПИБ

 7. цитирам:
  @ минаващ
  Колегите изискват екземпляр от договора, тъй като съгласно договор за депозит “при теглене и получаване на сумата на депозита и начислените лихви, вложителят е длъжен да представи настоящия договор и документ за самоличност, а в случай, че това се извършва от
  упълномощено от вложителя лице, и писмено пълномощно с нотариална заверка на подписа.”

  Това значи ли, че ако онлайн си прехвърля всичките средства по друга сметка пак ще ми искат копие от договора за да закрия депозитната сметка?
  Благодаря предварително!

 8. Здравейте,
  би било излишно да споря нововъведение ли е или обичайна практика. Във всеки случай не по всичките ви договори за депозит тази клауза присъства. При свободния депозит няма такава клауза!
  Освен това като говорим за договори, в по-новите ви договори присъства клауза, че при промяна на пазарните условия банката може да промени лихвата по депозита. Надявам се, че до такива безумни клаузи няма да се стига! Както и че ако случайно си загубя договора ПИБ няма да ми откаже да си изтегля парите. Буквоедството и превантивните мерки на банката са хубаво нещо, но и коректността към клиентите също.
  Оносно срока на предизвестие при закриване на дебитна карта срокът е 1 месец, а не 2 месеца! Поне така пише в общите условия, които сте публикували на сайта ви! и аз съм подал заявление за закриване на дебитна карта преди далеч повече от 1 месец. Никой от служителите обаче не ми каза, че закривайки дебитната карта, отделно трябва да закрия и сметката.
  Иначе имам друга картова сметка в ПИБ, която е действаща. Интересува ме при положение, че имам такава, по сметката на закритата вече карта дали ще се начисляват такси?
  Поздрави

 9. @ минаващ

  Колегите изискват екземпляр от договора, тъй като съгласно договор за депозит "<em>при теглене и получаване на сумата на депозита и начислените лихви, вложителят е длъжен да представи настоящия договор и документ за самоличност, а в случай, че това се извършва от
  упълномощено от вложителя лице, и писмено пълномощно с нотариална заверка на подписа.</em>" Това е обичайна практика, а не е нововъведение и считаме, че при наличието на този текст в договора не е необходимо да информираме допълнително клиентите си.

  Относно закриване на Ваша сметка - попълването на съответния формуляр и полагане на подпис, който изразява желанието Ви, е съгласно Наредба № 3 от 29.09.2005 г. за паричните преводи и платежните системи чл. 7 "<em>Сметка се закрива: 1 . По нареждане на титуляря...</em>". Това също е обичайна както за нас, така и за другите банки практика.

  Съгласно общите условия на ПИБ АД за издаване и ползване на различните видове картови продукти, срокът на предизвестието за прекратяване на договор е два месеца. В случай че нашият служител не Ви е обърнал внимание на този факт, молим да ни извините.

  Карта V Pay ще ви бъде издадена по нова сметка, но Вие не дължите такса, ако имате открита сметка в същата валута.


  Поздрави,
  Екип на ПИБ

 10. @ Гавраил
  На 17.05.2009г. автоматично ще Ви бъде изплатена лихвата, така че можете да прехвърлите средствата към друга Ваша сметка, но това трябва да стане преди 17 ч. в неделя, докато системата работи в on-line режим. След това можете да закриете депозитната си сметка в удобно за вас време.
  Поздрави,
  Екип на ПИБ

Коментирай